News

E3-D filters

Dit nieuwe filter systeem vervangt spa/jacuzzi papier filters. E-3D filters passen in bijna alle spa’s. Ze zijn zeer gemakkelijk en snel schoon te maken, reinigen hoeft maar 1 x per 8-12 weken, hebben een hoge filtratiecapaciteit (10 Micron) en nagenoeg geen weerstand. Hierdoor heeft u minder energie verbruik en pompslijtage. Robuuste cartridge, herbruikbaar.

LET OP: De afmeting is 22 CM hoog met een diameter van 15. Doordat E-3D een veel betere en grotere filter capaciteit hebben kan deze grote filters zonder problemen vervangen. De juiste schroefdraad is wel van belang.

De E staat voor Energie Saving (40%) en 3D voor Driedimensionale Filtratie. Een milieubewust en kostenbesparend filtersysteem! Conventionele papieren filters zijn gebaseerd op oppervlaktefiltratie. Verontreinigingen en bacteriën stapelen zich op waardoor de weerstand toeneemt en het filtratieproces stagneert. Deze verhoogde weerstand beperkt de levensduur van de pomp aanzienlijk. Bovendien neemt het energieverbruik toe en de effectiviteit van het filtreren af.

Papieren filters raken snel verzadigd, doorgaans door huid of body olie en/of vet, hierdoor wordt de watercirculatie ernstig beperk. E-3D filters bieden nauwelijks weerstand en garanderen een optimale watercirculatie en - filtratie. Deze filters leveren diepte filtratie. Grote verontreinigingen worden aan de buitenkant van het filtermateriaal opgevangen en de kleinste deeltjes tot 8 micron worden in de kern gebonden.

Door de samenstelling en volume van het filtermateriaal is het filtrerend vermogen ongeveer 15 x zo effectief als de traditionele filtertypes. Hierdoor behoort het wekelijks reinigen van filters tot het verleden. Reinig het filtermateriaal tegelijkertijd met vervangen van het spabadwater. Het filtermateriaal bestaat uit zilverionen waardoor de groei van bacteriën en biofilm in de spa wordt tegengegaan.

Bekijk hier alle E-3D filters

 

© Developed by CommerceLab
Webshop keurmerk