E-3D-filter cartridge

€ 60,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

* Verplichte velden

Filter cartridge geschikt voor E-3D filtervulling van fiberbollen.


Afmetingen: Hoogte 22 cm, diameter 15 cm, filteraansluiting groot en klein, open, grof en fijn.


Ontwikkeld in samenwerking met de Medische Universiteit van Graz en de Technische Universiteit van Neurenberg en wereldwijd gepatenteerd.
E-3D filters zijn 1 op 1 uitwisselbaar met traditionele papierfilters van de producenten: Pleatco, Dairlly, Unicell, Magnum, Reemay en Filbur voor spa, swimspa, whirlpool, hottub en jacuzzi.

Het wereldwijde gepatenteerde E-3D filtersysteem is gemakkelijk te hanteren en vervangt dankzij altijd passend schroefdraad, zonder aanpassingen en zonder adapters, bijna alle voorkomende traditionele papierfilters.

Waarom E-3D ?: Filter cartridges zijn geproduceerd van gerecycled PET en gaan jarenlang mee. De E-3D filterbollen zijn eenvoudig en snel te reinigen. Vervanging pas na diverse keren reinigen. E-3D filterbollen slibben niet dicht dankzij: "Pivoting technologie" en vormen door de dieptefiltratie een enorm groot 3-dimensionaal filtratiegebied. Fiberbollen zijn als een spons reinigbaar. Zelfs de kleinste (niet-zichtbare deeltjes) worden al na enkele dagen filtratie gezuiverd (zero dirt technologie). 100% Filtratie door 3 Dimensionaal cilindrische filterzone: deeltjes worden vastgehouden door de kleefeigenschappen van het gesponnen fiber. Door de wijze van fabricage van de gesponnen fiber filters ondervindt de waterflow nagenoeg geen weerstand.

Energiezuinig: Het opgenomen vermogen van de circulatiepomp neemt tot 40% af en gaat veel langer mee. E-3D filtratietechniek zuivert 15 keer zo goed in vergelijking met conventionele papierfilters. Het filtermateriaal is behandeld met zilverionen. Hierdoor wordt de groei van bacteriën en biofilm in filter, leidingen, pomphuis tegengegaan.
Overzicht alle productgroepen

Best price
Bel mij

Productomschrijving

Eisen die gesteld worden aan filters en waaraan E-3D ruim aan voldoet:

  • Gemakkelijk te hanteren
  • Zo fijn mogelijk filteren
  • Lage verbruikskosten
  • Betrouwbaar zijn en lang meegaan
  • Hoge doorstroomsnelheid en een lage flow weerstand
  • Niet milieu belastend.

Er zijn 2 soorten filters het meest gebruikt in spa’s en swimspa’s: E-3D filters met een te bereiken troebelheid van 0,1 NTU - 0,2 NTU. Traditionele papierfilter (stoffilter) met een te bereiken troebelheid van 0,5 NTU - 0,7 NTU N.B. Helder kraanwater heeft een troebelheid van ongeveer 0,5 NTU.

E-3D kan perfect worden toegepast in alle spa’s, swimspa’s  en zwembaden en zijn 1 op 1 uitwisselbaar met traditionele papierfilters van: Pleatco, Dairlly, Unicell, Magnum, Reemay en Filbur voor spa,'s swimspa's, whirlpool's, hottub's en jacuzzi's.

De E staat voor Energie Saving (40%) en 3D voor Driedimensionale Filtratie. Een milieubewust en kostenbesparend filtersysteem! Conventionele papieren filters zijn gebaseerd op oppervlaktefiltratie. Verontreinigingen en bacteriën stapelen zich op waardoor de weerstand toeneemt en het filtratieproces stagneert. Deze verhoogde weerstand beperkt de levensduur van de pomp aanzienlijk. Bovendien neemt het energieverbruik toe en de effectiviteit van het filtreren af. Papieren filters raken snel verzadigd, doorgaans door huid of body olie en/of vet, hierdoor wordt de watercirculatie ernstig beperk. E-3D filters bieden nauwelijks weerstand en garanderen een optimale watercirculatie en - filtratie. Deze filters leveren diepte filtratie. Grote verontreinigingen worden aan de buitenkant van het filtermateriaal opgevangen en de kleinste deeltjes tot 8 micron worden in de kern gebonden. Door de samenstelling en volume van het filtermateriaal is het filtrerend vermogen ongeveer 15 x zo effectief als de traditionele filtertypes. Hierdoor behoort het wekelijks reinigen van filters tot het verleden. Reinig het filtermateriaal tegelijkertijd met vervangen van het spabadwater. Het filtermateriaal bestaat uit zilverionen waardoor de groei van bacteriën en biofilm in de spa wordt tegengegaan.

Wat klanten van ons vinden

De laatste 5 klantbeoordelingen