Leisure Time Alkalinity Increaser

€ 16,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

Akaliniteitsverhoger


De alkaliniteit is van cruciaal belang voor het controleren van pH-waarde. Alkalinity Increaser verhoogt effectief de alkaliteit niveaus die anders corrosie van de spa apparatuur kunnen veroorzaken.


Eigenschappen  • Verhoogt de alkaliteit

  • Voorkomt schommelingen in de pH waarde
Overzicht alle productgroepen

Best price
Bel mij

Productomschrijving

Voordelen

  • Voorkomt schommelingen in de pH-waarde
  • Voorkomt corrosie aan de spa apparatuur

Inhoud

  • 906 gr

Frequentie: bij het (her)vullen van de spa en indien nodig

  1. Meet het totale alkalinity gehalte
  2. Voeg 2 eetlepels Alkalinity Increaser toe aan het spa water
  3. Laat het water gedurende 30 minuten circuleren
  4. Meet opnieuw het totale alkaliniteitsgehalte en indien nodig herhaal stappen 2 en 3 totdat het gewenste niveau is bereikt

Tip

  • Voor het beste resultaat, los het granulaat eerst op in een beker lauw water

Wat is alkaliniteit?
Alkaliniteit is de capaciteit van water om een zuur (pH < 7.0) te neutraliseren. Het is de belangrijkste parameter om het water te beschermen (bufferen) tegen ongewenste verlagingen van de pH-waarde. Het helpt de pH-waarde als het ware omhoog te trekken, terwijl andere factoren proberen om de pH-waarde omlaag te trekken. Bij veel van de wateronderhoud systemen heeft de pH-waarde van het water in de jacuzzi namelijk de neiging om te dalen. Dit komt o.a. door de toevoeging van desinfectie-middelen met een lage pH-waarde (< 7.0), zoals bijvoorbeeld chloor granulaat (pH: 6.5-6.8), chloor tabletten (pH: 2.0-3.0) en chloorvrije shock (pH: 2.0-3.0).

Meeteenheid: ppm (parts per million oftewel milligram per liter)

Waarom testen we de alkaliniteit?
Een te lage alkaliniteit zal de daling van de pH niet voldoende kunnen compenseren met als gevolg een te lage pH-waarde. Een te hoge alkaliniteit zal de pH juist weer teveel overcompenseren met als gevolg een te hoge pH-waarde. Daarnaast zal de alkaliniteit zelf de neiging hebben om te dalen omdat hij als het ware opgebruikt wordt door het uitvoeren van zijn compenserende taak (het neutraliseren van zuur en daarmee het bufferen van de pH-waarde). Het is dus van belang om de alkaliniteit regelmatig te testen en indien nodig te corrigeren.

Naar welke waarden moeten we streven?
Het is het beste en veiligste om een waarde aan te houden voor de alkaliniteit waarbij de pH langzaam stijgt. Liefst zo langzaam mogelijk. Zodra de pH dan boven de geadviseerde range stijgt kunt u deze weer verlagen door het toevoegen van pH-verlager. Naast het gebruik van pH-verlager voor het verlagen van de langzaam stijgende pH zal u ook regelmatig alkaliniteit-verhoger gebruiken voor het verhogen van de dalende alkaliniteit. Als de alkaliniteit namelijk te ver onder zijn ideale waarde komt te liggen zal de pH weer gaan dalen. Een algemene regel is om de alkaliniteit tussen de 80 en 120 ppm te houden. De ideale waarde is echter afhankelijk van het wateronderhoud systeem, het gebruik van de jacuzzi en de hoeveelheid en zuurtegraad van de desinfectie-middelen die toegevoegd worden.

Hoe corrigeren we de alkaliniteit?
Voor het verhogen van de alkaliniteit dient u alkaliniteit-verhoger te gebruiken. Voor het verlagen van de alkaliniteit dient u hetzelfde middel te gebruiken dat gebruikt wordt voor het verlagen van de pH-waarde (pH-verlager).

Wat klanten van ons vinden

De laatste 5 klantbeoordelingen