De gouden regels bij de keuze van covers en spa's

 

  1. Kwaliteit, service en garantieGoedkoop is duurkoop.
  2. Kwaliteit is nooit goedkoop.
  3. Als er covers worden aangeboden (meestal van Chinese kwaliteit) tegen sterk gereduceerde prijzen, controleer dan wat hier mis mee is. Doorgaans besparen de fabrikanten op isolatiematerialen. De klant merkt dat toch niet, zo redeneren zij. De isolatie, of wat erop lijkt, zit toch aan de binnenkant, dus niemand die het ziet.
  4. Er zijn veel leveranciers die partijen covers en spa’s opkopen. Ook veel internetbedrijven doen dit. Zij verlenen echter geen service en nazorg. Controleer dus op service en after sales! Spa Industries Europe heeft 100% eigen productie en waarborgt productkwaliteit en productiemethoden. Een spa cover koop je toch niet bij een winkel die ook opblaasbare zwembandjes verkoopt?
  5. Pas op bij verkopende partijen, die alleen hun 06 nummer kenbaar maken. Check verkoopadressen, koop niet bij postbusnummers. Een fatsoenlijk (webshop) bedrijf komt uit de anonimiteit, heeft ook vaste telefoonnummers, bezoekadressen, zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en beschikken over een BTW nummer. Bij een terugbelverzoek nemen zij snel en professioneel contact met u op en tonen verstand van zaken.
  6. Als u besluit een nieuwe “nu of nooit” spa of cover aanbieding uit een advertentie te kopen, realiseer u dan dat het hier mogelijk om een partij gaat. Bedenk dat de verkopende geluk zoekende handelaars zich echt geen zorgen zullen maken als u problemen heeft met uw aankoop. Zij zullen zeggen: “natuurlijk verlenen wij geen service, hoe kunt u dat nou verwachten voor dat geld……..” Dit soort bedrijven gaan al snel failliet en u kunt naar uw investering fluiten. Een bedrijf zonder service afdeling is geen serieus bedrijf.
  7. Koop bij voorkeur alleen Europese spa’s en spa covers, maar Australische en Amerikaanse producten voldoen ook. Chinese producten daarentegen zijn doorgaans van een bedenkelijke kwaliteit, dus niet veilig. Er zijn ook Amerikaanse producenten die door China gekopieerde onderdelen toepassen. Pas op met elektrische besturingen en jetpompen. Deze voldoen niet altijd aan de kwalificaties en vereiste certificaten die wij hier in Europa als norm hanteren. Raadpleeg de NVWA bij twijfel. Gebruik Chinese gekopieerde onderdelen niet, gooi ze weg…….
  8. Als het bedrijf waar u een product van wilt kopen geen service afdeling heeft, koop dan niet bij hen. Is het u opgevallen dat elke autodealer een aparte service afdeling heeft? Auto’s zijn mechanisch en hebben onderhoud nodig volgens een onderhoudsschema en soms is een reparatie noodzakelijk. Indien het bedrijf geen service kan bieden, dan zijn zij niet deskundig. U koopt toch ook geen auto bij een dealerbedrijf die geen service kan verlenen? Dit geldt eveneens voor spa’s.
  9. Als u het gevoel krijgt dat de spa verkoper alleen gericht is op verkoop, dan bent u hoogstwaarschijnlijk een nummer in de rij na aflevering van uw spa of spa cover. De meeste verkopers vertellen u datgene wat u juist horen wilt. En als er zich technische problemen voordoen, vertellen zij u helaas geen invloed te hebben op de service afdeling. Vraag daarom de verkoper door op technische aspecten, bereid u goed voor en doe vergelijkend onderzoek. Zaag de verkoper door op technische know-how!
  10. Raadpleeg recensies over spabedrijven. U zult vele slechte recensies vinden, ook van bedrijven waar u het niet van verwacht en die met hoge kortingen hun producten aan u willen verkopen.
Webshop keurmerk