Veelgestelde vragen

 

Wat kost een spa van Spa Industries?
De prijs voor een spa bij Spa Industries begint vanaf € 550,- en kan oplopen tot meer dan € 20.000,-. Deze spabaden zitten daarmee aan de bovenkant van de markt. Duurzaamheid en veiligheid vormen de verklaring. De afwerking met red cedar hout gaat een levenlang mee. Eersteklas elektronica garandeert 100% veiligheid.

Waar moet je beginnen?
Als u overweegt een spa aan te schaffen zet dan vooraf op een rijtje wat uw belangrijkste wensen zijn, de gezinssamenstelling en uw budget. Neem dan contact op met ons op en bespreek en bekijk de mogelijkheden.

Wat zijn de bouwkundige vereisten?
Allereerst is het van belang de spa waterpas te plaatsen. Dat kan in veel gevallen op een vlakke vloer van tegels of hardhouten vlonderplanken. Voor grote spabaden en op slappe ondergrond kan het nodig zijn een betonnen ondervloer te storten. O.a. met het oog op de afwatering en de elektrische aansluiting is dat een specialistisch werk. Laat u deskundig adviseren. Dat geldt ook als u het bad in uw tuin wilt laten verzinken.

Heeft een spa een therapeutische werking?
De heilzame werking van een spa berust op de massage door de waterstromen die worden opgewekt door de krachtige (en regelbare) hydro-jet pompen. Dat zorgt voor ontspanning van vermoeide en pijnlijke spieren en verlicht artrose en migrainepijnen. Plaatsnemen in een spa vermindert stress en zorgt aantoonbaar voor een ontspannen en diepe nachtrust. Spa Industries biedt een ruime keuze aan kleine en grotere baden. De meest luxueuze variant telt maar liefst 91 hydro-jets. Er zijn ook zwemspa's, die nog meer mogelijkheden bieden voor o.a. fysiotherapeutische en medische behandelingen.

Hoeveel stroom verbruikt een spa?
De energiekosten van een spa kunnen snel de pan uit rijzen. Vooral de zogenaamde 'goedkope' baden, die niet of nauwelijks geïsoleerd zijn moeten steeds opnieuw opgewarmd worden en vragen veel stroom. Alle spa's van Spa Industries zijn voorzien van hoogwaardig isolatiemateriaal en een uiterst efficiënt verwarmingssysteem. Zo zijn ze 24 uur per dag en het gehele jaar door gebruiksklaar tegen geringe kosten van ca. € 1,45 per dag (zie onze TÜV keuring).

Hoe hou je het water kristalhelder?
Spa Industries spabaden zijn praktisch onderhoudvrij. Om de paar weken de filters reinigen en slechts twee of vier keer per jaar het water vervangen; dat is alles. Dat komt door het goed doordachte reinigingsysteem. De filters zitten in een aparte box zodat ze bij het schoonmaken en wisselen nooit in contact komen met het spabadwater. De fluisterstille 24 uurs circulatiepomp zorgt continu voor zuivering en desinfectie.

De manieren om te desinfecteren
Naast filtratie is desinfectie noodzakelijk om een optimale en veilige waterkwaliteit te verkrijgen. Desinfectie vindt plaats door toevoeging van biologische of chemische producten:

Chemisch:
Chemische desinfectie wordt momenteel het meest gebruikt. Bij het water wordt chloor toegevoegd als noodzakelijk desinfectant. Chloor wordt gebruikt in combinatie met pH+ en/of pH-. Het nadeel van chloor is dat het niet goed is voor het milieu en kan leiden tot huidirritaties en mogelijk ademhalingsproblemen. Bij (zwem)spa’s wordt echter vrije chloor gebruikt in lage concentraties. In combinatie met een ozonsysteem, zoals die standaard worden toegepast bij Spa Industries Europe, kan chloortoevoeging verder worden verlaagd. Het betreft hier overigens vrije chloor wat oplost en vervliegt.

Elektrolyse:
Elektrolyse (zoutwatersysteem) is een zeer goed alternatief voor gebruik van chloor. Dit systeem is gebaseerd op membraanelectrolyse. Hierbij wordt zout (NaCl) omgezet in loog en chloor. Het voordeel van deze methode is dat geen extra chloor wordt toegevoegd. Hierbij is dus geen chloorlucht waarneembaar. Het gebruik van zoutwatersystemen in een spa of zwembad wordt dan ook als bijzonder aangenaam ervaren.

Ozon:
Een andere mogelijkheid is het gebruik van ozon (O3). Bij deze methode wordt ozongas gegenereerd uit zuurstof. Het gebruik van chloor wordt hierdoor drastisch gereduceerd. Ozon elimineert effectief alle vormen van bekende bacteriën en virussen. Ozon is pH neutraal en heeft geen effect op de waarde hiervan. Ozon desinfecteert effectief, zelfs ca. 3000 keer sneller dan chloor en laat geen bijproducten achter dan zuurstof. Ozon is niet schadelijk voor zwemspa’s, spa’s en zwembaden of apparatuur. In enkele gevallen is kleurverandering van knoppen en hoofdkussentjes bekend. Ozon levert geen huid- en oogirritaties op. Momenteel zijn er zgn. plasma ozonators verkrijgbaar met een verwachte levensduur van zelfs 4 jaar.

UV:
UV-C units bestaan uit een buislamp die in een kwartsbuis is geplaatst en UV-C stralen uitzendt. Deze lichtstralen moeten buiten het bereik van onze ogen blijven. Ze elimineren ongewenste organismen zonder het gebruik van chemische stoffen. Alleen wat in het water zit en langs de buis passeert wordt aangevallen door deze lichtstralen. UV-C units beschadigen de structuur van de celkern van algen en bacteriën en gaan zo vermeerdering tegen. UV-techniek is geurloos en wordt meer en meer toegepast voor spa’s en zwemspa’s.

Ionisator:
Door het gebruik van een ionisator wordt water gezuiverd door middel van koper- en zilverionen.

Webshop keurmerk