Duurzaamheid in de wellness markt

Stroomverbruik 

In de wereld van de wellness is het verbruik van veel stroom iets waar je niet onderuit komt. Bijna alle producten die nodig zijn verbruiken stroom om een optimale ervaring te kunnen leveren. Dit is een echte pain onder de bezitters van wellness producten. Met de inflatie van de afgelopen maanden is het verstandig om de spa zomerklaar te maken en zo weinig mogelijk te verspillen. 

Een eerste tip om ervoor te zorgen dat er bespaard wordt op het stroom verbruik is om niet altijd de wellness producten uit te zetten. Het opwarmen van zoveel liter water kost vele malen meer stroom dan het warm houden. Dus mocht u meerdere keren per week gebruik van maken dan is het advies om de wellness producten aan te laten.

Het tweede advies is om een goede cover (link naar cover pagina) voor de jacuzzi aan te schaffen. Deze cover moet ervoor zorgen dat de warmte die zich in de wellness producten vindt niet makkelijk weg kan. Hoe minder de jacuzzi hoeft op te warmen, hoe minder stroom er verbruikt wordt. 

Het derde advies is om tijdens het aanschaffen van een wellness producten goed te kijken naar geïsoleerde wanden, via de wanden ontsnapt veel warmte. Daarnaast is het bij het stukje isoleren van belang dat er niet alleen naar de wanden gekeken wordt maar ook naar de ondergrond, dit is iets wat mensen vaak vergeten. Een goed geïsoleerde ondergrond is daarom erg belangrijk, isolerend materiaal moet ervoor zorgen dat de warmte in de wellness producten bijna nergens meer kan ontsnappen. De plaatsing van de wellness is ook erg belangrijk. Wanneer de wellness producten tactisch geplaatst wordt onder een afdakje of een beschutte plek dan zal deze minder snel warmte verliezen.

 

Chemicaliën 

Het onderhouden van een jacuzzi is van belang om de levensduur van het prijzige apparaat te verlengen. Het onderhouden van de wellness producten begint al op het moment van het plaatsen van de Spa. De plaats is van belang niet alleen voor de warmte maar ook om beschadigingen te voorkomen. Dan het gebruik van chemicaliën, zoals veel mensen weten is het van belang om het water in wellness producten schoon te houden. De bacteriën in de wellness producten groeien het beste bij 25-40 graden, dit zijn precies de temperaturen waar de meeste wellness op staan. Daarom is het belangrijk om het ontstaan en groeien van de bacteriën aan te pakken. De meeste wellness producten eigenaren kiezen voor chloor maar er is ook een betere oplossing! Om vriendelijkere keuze te maken voor niet alleen je huid maar ook voor het milieu zijn er alternatieven voor chloor. Het eerste alternatief is een zeezout in de vorm van aquafinesse. Dit moet ervoor zorgen dat de kwaliteit van het water langer goed blijft op een verantwoorde manier. Daarnaast is het voordelig dat het water minder vaak verwisseld moet worden wat kostenbesparend is en ook nog is beter voor het milieu is!

Een andere optie om bacteriën te bestrijden in het water is onze UVS lamp. Deze worden op de bodem van de Spa gelegd en dit zorgt ervoor dat doormiddel van lichtstraling bacteriën gedood worden.

Water 

Bij een spa zitten filters die het water schoon houden. Het is van belang dat eens in de zoveel tijd deze filters worden vervangen. Om te zorgen dat u zo min mogelijk tijd kwijt bent aan het verzorgen van de Spa is het voordelig om een goed werkend filter aan te schaffen. Bij Spa Industries kunt u zo’n filter vinden! Het Fiber Filter. Waarom dit filter? Het is om te beginnen geproduceerd met gerecycled PET en het product is van kwaliteit waardoor het langer meegaat.

Het fiber filter bestaat uit onder andere filterbollen die eenvoudig en snel te reinigen zijn, ze slippen niet dicht en zijn als een spons reinig baar. (Verdere product info te vinden bij productinformatie). Naast dat het voor de klant een erg gebruikersvriendelijk product is heeft het Fiber Filter nog meer voordelen! Namelijk dat het energiezuinig is! Het water in je (opblaasbare) spa, swimspa of zwembad circuleert in een continue flow, met minimale weerstand. Dit resulteert in een besparing tot wel 40% op je energiekosten. En dankzij de lage weerstand wordt de levensduur van de pomp aanzienlijk verlengd. Bovendien is het Fiber materiaal behandeld met zilverionen. Hierdoor worden schadelijke bacteriën en biofilm in het filter, de leidingen en het pomphuis afgebroken.

 

Het Fiber Filter zorgt er dus voor dat het water langer schoon blijft, hierdoor zal de pomp minder hard hoeven werken wat de levensduur van jou pompt ook nog is verlegd. Goed voor de portemonnee en het milieu dus!

Winkelwagen

close
close-link