Jacuzzi schoonmaken | Tips van onze expert Leave a comment

Je hebt een spa gekocht, is keurig afgeleverd, in gebruik gesteld met een duidelijke uitleg en het gezond genieten kan beginnen. Maar na een paar dagen komt het er dan toch op aan om je spafilter schoon te maken. Lees hier over een aantal eenvoudige tips voor het schoonmaken van je spa.

Filter jacuzzi schoonmaken

Beschik je over een opblaasbare of vaste (zwem)spa? Filters vereisen minimaal een wekelijkse schoonmaakbeurt voor behoud van de levensduur van je circulatiepomp en natuurlijk voor fris ruikend en veilig spawater. De vouwen van traditionele papierfilters spuit je schoon met een tuinslang en desinfecteer je bij voorkeur met een (AquaFinesse) schoonmaaktablet of met chloor in een emmer de filter te laten weken.

Een prettige tijdsbesparing bereik je door een Estelle DCS filterreiniger aan te schaffen.
Om nog meer tijd te besparen bij het onderhoud aan je filter adviseren we veel klanten het voordelige alternatief; het Fiber Filter oftewel E-3D filter. Dit filter bestaat uit kleine fiber bolletjes die garant staan voor de ultieme waterreiniging ten opzichte van de inmiddels verouderde standaard papieren filters. Daarnaast zijn de bolletjes heel eenvoudig te reinigen door ze een paar minuten onder de kraan uit te spoelen. Daarna kan je ze direct weer in je cartridge of  filterbag stoppen en terug in je spa zetten.

Spa reinigen (Spa water in balans?)

Een spa vereist een goede waterbalans. Let er op dat het niveau van zowel de chloor alsook de PH waarden correct zijn. Dit meet je eenvoudig met teststrips. Door deze een paar seconden in het water te houden, bepaalt de teststrip  of de waardes al of niet juist zijn. Desgewenst breng je met chloorpH minus of pH plus het spa water weer in balans.

Jacuzzi kuip schoonmaken

Voor het schoonmaken van je kuip adviseren we je allereerst een spons te kopen die geschikt is voor je spa. Let  er op dat je niet zomaar elke spons gebruikt, deze kan namelijk krassen veroorzaken. Voor het schoonmaken van je spa is een spa cleaner aan te bevelen. Om vervolgens een glans aan te brengen op je spa adviseren we de Spa Polish.

Jacuzzi schuim

Mogelijk ontstaat er na enige tijd schuim op het spawater. Dit ontstaat door bacteriën, haargel, bodylotion en door aanwezige zeepresten in zwemkleding. Meer schuimvorming ontstaat indien de blower wordt aangezet. Maar hoe maak je dit schoon? Met een vlok- middel worden deze verontreinigingen gebonden. Doe hier een schuitje van bij je water en vrijwel direct verdwijnt het schuim. Nog niet weg? Voeg dan nog een klein beetje vlokmiddel toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

close
close-link